Investitie Cavilas Construct pentru Incubator de Afaceri

Grupul Cavilas Construct va investi 30 de milioane de lei pentru crearea unui Incubator de Afaceri în domeniul construcțiilor.

Este un proiect marca Paledris, parte din grupul Cavilas Construct, iar dezvoltarea Incubatorului de Afaceri Sectorial în Construcții (IASC) se va realiza cu un buget total de 29,25 milioane lei, din care 17,29 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată prin programul Programul Operațional Regional 2014-2020.

Prin proiect se vor construi șase hale identice ca dimensiuni si funcțiuni, care sunt destinate firmelor din domeniul construcțiilor la început de drum, fiecare hala incubând câte 4 firme.
Pe lângă cele șase hale, se va mai construi o hala de școlarizare si depozitare echipamente, în care se vor derula o parte dintre serviciile suport asigurate prin incubare, respectiv programele de formare si training.

Incubatorul de Afaceri are ca scop înființarea unui mediu propice și durabil pentru afacerile aflate la început de drum și pentru cele care se ocupă cu inovarea.

Pe termen mediu și lung, afacerile incubate vor susține economia locală prin crearea a noi locuri de muncă, generând de asemenea o dezvoltare durabilă și sustenabilă a zonei și vor consolida legătura dintre antreprenorii brașoveni și comunitate.

Estimarea este ca până la data de 30.06.2022 să fie finalizată construcția întregului ansamblu de clădiri, prin care este oferită infrastructura și toate serviciile suport necesare pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial sectorial din Regiunea Centru.