Grupul Cavilas Construct investește 30 de milioane de lei pentru crearea unui Incubator de Afaceri în domeniul construcțiilor.

 

Este un proiect marca Paledris, parte din grupul Cavilas Construct, iar dezvoltarea Incubatorului de Afaceri Sectorial în Construcții (IASC) se va realiza cu un buget total de 29,25 milioane lei, din care 17,29 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată prin Programul Programul Operațional Regional 2014-2020.

Prin proiect se construiesc șase hale identice ca dimensiuni și funcțiuni, care sunt destinate firmelor din domeniul construcțiilor, fiecare hală incubând câte 4 firme. Structura halelor a fost proiectată pe baza nevoilor identificate, având toate dotările necesare dezvoltării firmelor care activează în construcții.

Pe lângă cele șase hale, se va mai construi o hală de școlarizare și depozitare echipamente, în care se vor derula o parte dintre serviciile suport asigurate prin incubare, respectiv programele de formare și training. Tot în această hală, firmele incubate vor avea la dispoziție spații suplimentare pentru depozitare, dar și echipamentele specifice sectorului, accesul la tehnică de lucru fiind una dintre cele mai stringente nevoi identificate în domeniu. Cele șase hale vor avea dimensiuni și funcțiuni identice.

Fiecare hală va avea o suprafață de 855 mp – amprenta la sol, 1110 mp – suprafața desfășurată, cu parter și etaj. Spațiul destinat birourilor va fi dotat cu mobilier și are o suprafață de 180 mp/nivel. La parter vor fi câte 2 birouri de câte 35 mp în care vor există 2 calculatoare, precum și un spațiu comun dedicat unei săli de întâlniri, oficiu, spațiu tehnic, toalete.

La etaj vor fi câte 2 birouri a câte 50 mp fiecare, sala de ședințe, dușuri și vestiare cu acces comun. Fiecare firmă incubată va avea acces la un spațiu de depozitare de 150 mp. Hala de școlarizare și depozitare cu echipamente va avea la parter o secție de școlarizare practică de 180 mp, dotată cu aparate și instrumente de lucru necesare școlarizărilor practice, grup sanitar. Pentru această hală sunt prevăzute mai multe echipamente specifice domeniului construcțiilor: un pod rulant pentru manipularea echipamentelor mari, un stivuitor cu sarcina de 3,5 tone, banc de lucru, cărucior mobil cu scule, betoniera etc.

Vor mai fi construite zone anexă unde va funcționa un restaurant, vor fi birourile administrative și o sală conferințe, totul pe 180 mp amprenta la sol si 540 mp suprafață desfășurată, iar zona de colectare selectivă a deșeurilor va avea 270 mp amprenta la sol. În cadrul incubatorului firmele vor mai beneficia si de următoarele servicii, în funcție de perioada de găzduire:- pre-incubare: asistență administrativă, secretariat, evaluare, instruire pe competențe specifice, consultanță în management și gestiune financiară;- incubare: consiliere managerială, planificare strategică, consultanță financiară și resurse umane, asistență juridică, servicii de promovare, consiliere financiar-contabilă;- post-incubare: consultanță în gestiunea afacerii, introducerea inovațiilor și creșterea vânzărilor.

Investiția este localizată în județul Brașov, la ieșirea din Municipiul Brașov spre Feldioara, pe strada Livezilor, nr. 28. Terenul în suprafață de 19.586 mp se află în proprietatea SC Paledris SRL.